Het verhaal achter PIT

“It’s worse to spend your life on the outside looking in, wondering what if, than it is to try and dare greatly and risk the chance of failure. Dare greatly. Get in the arena and try.”

 

Het begon allemaal bij het zien van een TedTalk met Brene BrownEn vervolgens het lezen van haar boek: de moed van imperfectie. Brene’s werk (en dus haar boeken en haar voordrachten) als sociaal onderzoeker richt zich op ongemakkelijke onderwerpen als schaamte en moed. Vanuit haar jarenlange academische ervaring heeft ze een soort van levensfilosofie gepuurd die hier op neerkomt: “show up, be seen, be brave“. Ik ben heel erg getriggerd door haar werk en visie. Ik vroeg me af waarom precies. En ik kwam tot de ontdekking dat ik al langer bezig ben met “schaamte” en “moed”. Het zijn 2 aspecten waarvan ik het ene soms teveel, en het andere soms te weinig in mijn leven heb. Ik heb een grote bewondering voor mensen die iets maken van hun leven. Die echt staan in het leven. En de durf hebben dat te tonen en te delen.

Ik ben zeker niet alleen. We koesteren allemaal dromen, klein en groot. En hebben wensen of plannen om dingen waar te maken. Maar soms neemt het leven een loopje met ons. Zijn er steeds 101 redenen om het (nog) niet te doen. Op deze plek wil ik filmpjes, quotes, mijmeringen en stukjes verzamelen die ons aanzetten om het wel te doen. Om moedig te zijn. 

PIT Verhalen

Een blog over moed dus. Met posts die hopelijk motiveren om dromen na te jagen. Die inspireren. Tot het maken en uitvoeren van een plan. Een verzamelplek voor Geluk-sprokkels. Zo hoop ik dat de blog (en de gelinkte facebookpagina) een platform wordt met verhalen, gedachten, inspiratie, motiverende quotes, getuigenissen… over ondermeer moed en doeltreffendheid.

PIT coaching 

PITverhalen is onderdeel van een groter plan. Om met al die verhalen en inzichten over dromen realiseren, moed, veerkracht, doeltreffendheid,… aan de slag te gaan. Als PITcoaching. Waarbij ik via individuele trajecten of workshops mensen, organisaties,… wil begeleiden in “make it happen”. In het maken van een plan. En de moed ervoor te gaan. Doel-treffend. Met de juiste tools en attitude je eigen kracht inzetten voor het verwezenlijken van je (levens)doelen. Lees er meer over hier.

creatingyourself

 

Eén gedachte over “Het verhaal achter PIT”

  1. Moed is ook een thema dat mij aanspreekt. Waarschijnlijk volg ik je verhalen niet elke week maar wat ik vandaag al las, gaf energie tijdens deze moedeloze dag. Pé

Geef een reactie