Berlijn

Ik rijd er elke dag langs. Bar Berlijn. Daar hangt nu een “Te Koop” bordje. Nog geen jaar nadat deze koffie-muziekbar z’n deuren opende. Zo jammer. Niet omdat ik persé zo gehecht ben aan bar Berlijn. Ik kwam er niet veel. Maar omdat ik er elke dag langs reed, en er wel eens een koffie nam, wist en voelde ik met hoeveel passie en goesting de barman daar achter zijn toog stond. Mooie plaatjes draaien. Een toffe plek aanbieden. Te veel zag ik de barman alleen achter zijn toog staan. En nu moet hij de boeken toe doen. Wanneer je droom niet lijkt te lukken, moet dat hard aankomen. Ik hoop dat hij toch echt genoten heeft van zijn jaar Berlijn. En troost kan vinden in de wetenschap dat je op het einde van je leven enkel spijt hebt van de dingen die je niet hebt gedaan en geprobeerd dan van wat je wel hebt gedaan en niet lukte.

Bar Berlijn is voor mij een mental note geworden. Dat iets uit de grond proberen stampen met vallen en opstaan gaat. Dat mislukken ook kan. Er sowieso allicht bij hoort. Veel hangt af van hoe je met mislukkingen leert om te gaan.

Deze week heb ik ontzettend veel verhalen gelezen van “startende vrouwen”. In het netwerk van ‘Zeker van haar Zaak’ vertellen gedreven vrouwen over hoe zij een eigen zaak gestart zijn, of erover dromen, of in de startblokken staan. Eerlijke verhalen met vragen, twijfels, dromen en veel goesting. Wat ik er zo fijn aan vind is de community die zich aan het uitbouwen is. Girlpower. Elkaar aanmoedigen, tips en tricks geven, diensten aanbieden, delen. Het is op touw gezet door @LienDePau. Een duiveltje doet al, onderneemster, globetrotter. En ook nog surfchick 🙂 Meer over haar lezen kan je op één van haar fijne blogs.

Zelf probeer ik dus sinds een dikke 2 maanden PITverhalen (deze blog en de gelinkte facebookpagina) uit te bouwen tot een platform met verhalen, getuigenissen, inspiratie, motiverende quotes… over ondermeer moed en doeltreffendheid. PITverhalen is onderdeel van een groter plan. Om met al die verhalen en inzichten over moed, veerkracht, timemanagement,… aan de slag te gaan. Waarbij ik via individuele trajecten of workshops mensen, organisaties,… wil begeleiden in “make it happen”. In het maken van een plan. En de moed ervoor te gaan. Doel-treffend. Met de juiste tools en attitude je eigen kracht inzetten voor het verwezenlijken van je (levens)doelen.

Ik denk dat, net als ik ;-), er veel mensen mee worstelen. Ik heb er alleen al zoveel over gelezen en mee bezig geweest, dat ik dat beetje ervaring daarrond wil doorgeven. Voila, dat is het PIT-plan. Nu gewoon elke dag een stapje blijven zetten. Tot aan Berlijn. En hopelijk verder 😉

failure_success

Een blogpost die ik zelf bij mijn favorieten heb staan, in het mapje “Notes to self” is van Austin Kleon over “The risks worth taking”:

“Risk in work, on the other hand, is risking humiliation—risking putting your work out there, risking being wrong, risking being laughed at. Risk in work is writing something that scares the shit out of you, something that might make your mother not speak to you for three years. Risk in the work is following your whims to wherever they take you, to risk not knowing where you’re going, and risking that you’ll lose members of your audience along the way.”

Volg Pitcoaching via

Auteur: Jessie

Houdt van PIT. Verhalen. Onderweg zijn. Koffie. Haar dochters. Golven. Wijn. Hiking. Tennis. Muziek. Reizen. Felblauwe lucht. Cycling. Woorden. Kleine sprokkels van geluk. #pitcoaching #pitverhalen

Geef een reactie