Wat ik in mijn vakantie memory doosje stop

Nu augustus op z’n einde loopt en de dagen alweer korter worden (help!), probeer ik het vakantiegevoel vast te nemen, er een strikje rond te doen, en in mijn broekzak te steken om het af en toe boven te halen wanneer straks september of de eerste herfstdag me steevast een keer onderuit zal halen.

Vakantie sprokkels die ik in mijn memory doosje stop:

1/Spelen is helen. Beste anti-stress en feelgoodmiddel is gewoon even helemaal meegaan in het spel van de mini’s. Let wel op het woord “even” dat in die zin stond. 🙂 My girls=instant happiness. Maar ook: kapot vermoeiend zo weken aan een stuk. exhaustedparent

Toch. Niet vergeten als straks weer alles meer getimed zal zijn. Tijd nemen om zelf ook mee te spelen.

2/ Het genot van ’s avonds in bed nog uren te lezen. TopBoek van deze zomer: Wild van Cheryl Strayed. Waargebeurd verhaal van jonge vrouw die de Pacific Crest Trail (tocht die loopt van Canada tot Mexico) aanvat om af te rekenen met haar demonen. Trektochtrelaas, gooit me terug naar tijden toen we zelf met rugzak aangegespt dagenlange trektochten deden en ik het vanzelfsprekend vond om mijn drinkfles aan een kabbelend riviertje te vullen. Toen ik dat stuk twix net zolang opspaarde dat het bijna gededderd was om het vervolgens zo intens genietend op te eten op een punt staand super trots op mezelf op de afgelegde kilometers en tegelijkertijd vervloekend waarom waarom toch dat dat klimmen altijd zo eindeloos lijkt. Goh, wat haat en hou ik van trektochten. En Jeeez, wat een meeslepend boek. Eén ding is zeker: dit boek stuurt me weer aan om mijn lijf weer op een andere manier te doen voelen dan enkel in computer-bureau-modus en peuter-kleuter ezeltje-trek-je. cat_pilates

 

Strayed vult ook moeiteloos mijn digitale post-it’s waarop ik “notes to self” in de vorm van quotes bewaar:

“Nobody will protect you from your suffering. You can’t cry it away or eat it away or starve it away or walk it away or punch it away or even therapy it away. It’s just there, and you have to survive it. You have to endure it. You have to live through it and love it and move on and be better for it and run as far as you can in the direction of your best and happiest dreams across the bridge that was built by your own desire to heal.”

Wie zin heeft in een voorsmaakje met meer quotes van Cheryl, klik hier

(Bedankt Mieke, voor mijn leukste vakantiewandeling: de geur van mijn kindertijd gaan opsnuiven aan de Durme en de Schelde.)

3/ Ik lees dat ze van koffie houdt. Eerlijk is. Open blik. Moedert en wroet. En verdomd goed kan schrijven. Leukste blogontdekking om ook na de vakantie van te blijven genieten: https://prinsesopdekikkererwt.wordpress.com/

4/ 7 kostbare inzichten, die me hopelijk bijblijven, gelezen in Sue Johnson: houd me vast. Dr. Sue Johnson is de vrouw die de Emotion Focused Therapy (EFT) ontwikkelde. Het unieke van haar benadering is dat zij zich, anders dan de meeste relatietherapeuten, niet zozeer richt op het verbeteren van de communicatie tussen partners en het oplossen van problemen, maar op het versterken van de liefde en de verbondenheid tussen twee mensen. Heel interessant, toepasbaar in alle relaties die betekenisvol voor je zijn. Kriebel in schriftje: op die EFT misschien nog eens terugkomen in een volgend blogstukje.

5/ Freedom Fry – the wilder mile: “Cause we were born to be lovers. Maybe in another time.” Op een top in Porto met de mannen van mijn leven. Zomertune om op te zetten wanneer de eerste grijze dagen zich aandienen. En dan toch nog een glas vinho verde of rosé uitschenken. Tegen beter weten in. 🙂

6/ liefvanhiertotaltijdLukt steeds beter, maar belangrijk genoeg om in mijn doosje te steken: Wacht niet tot de volgende vakantie om tijd te besteden aan de mensen waaraan je tijd wil besteden. Maak tijd. Kies. Wees waar je bent en geniet van het moment. Bedankt lieve familie en vrienden die in het kort of lang, aan zee of in de tuin, aan telefoon of aan de toog, deze vakantie maakten tot wat ze was. Sprokkels van geluk.

Met dank ook aan Nelle Devisscher, die mijn denkbeeldig vakantiedoosje overtreft door een vakantiemoment van ons vier te vatten in hartverwarmend mooie foto’s.

En Leen, voor de wetenschap dat 20 jaar niets afdoet aan een hartconnectie. Wat ben ik blij dat jij terug in mijn leven bent.

Volg Pitcoaching via

Auteur: Jessie

Houdt van PIT. Verhalen. Onderweg zijn. Koffie. Haar dochters. Golven. Wijn. Hiking. Tennis. Muziek. Reizen. Felblauwe lucht. Cycling. Woorden. Kleine sprokkels van geluk. #pitcoaching #pitverhalen

2 gedachten over “Wat ik in mijn vakantie memory doosje stop”

Geef een reactie